Radi experimentujete v kuchyni? Toto musíte vyskúšať! Zavárať sa totiž dajú aj iné veci ako uhorky, marhule či broskyne. V Ugande to je MANGO. Nech sa páči. Recept pre vás spísal náš dobrovoľník Ľudo, ktorý momentálne pôsobí v Centre Gift of Love na severe Ugandy.
1) Čerstvé mango zbavíme kôstky a nakrájame na kúsky. (Menšie mango stačí aj na plátky)
2) Pridáme špeciálnu zmes korení Pickle Mix. Dá sa kúpiť v obchodoch s indickým korením.
3) Nakrájané mango s koreninami dobre premiešame.
4) Prevaríme horčičný olej a necháme ho do druhého dňa vychladnúť.
5) Do pripravených pohárov na zaváranie naukladáme mango s koreninami a zalejeme vychladnutým horčičným olejom. (Mango by malo byť celkom zaliate, minimálne 2 cm pod hladinou oleja)
6) Poháre dobre uzavrieme a necháme odležať. (Odporúča sa nechať ich takto celý rok, ale pre netrpezlivých labužníkov sa prvá ochutnávka môže uskutočniť už po dvoch týždňoch)
Prajeme dobrú chuť
Zmes korenín Pickle Mix obsahuje: